top of page

Usein kysyttyjä kysymyksiä - UKK

Miten palamattoja säilytetään?

Mikäli varastotilasi on vähissä, et ole asian kanssa yksin. Palamatto lattiansuoja -järjestelmään kuuluu tarkoitukseen valmistetut palamatto-kärryt. Ne ovat kompaktit, joten ne eivät vie paljoa arvokasta säilytystilaa. Kukin vakiokärry kantaa n. 250 m2 palamattoja-laattoja, joten tavanomainen koulun liikuntasalin lattia tarvitsee vain 4–7m2 lattiatilaa säilytykseen. Kärryjä voidaan räätälöidä mahtumaan esiintymislavan tai portaikon alle – ne voidaan jopa valmistaa pinottaviksi. Ne ovat erittäin tukevia, joten niiden päälle on turvallista pinota muitakin tavaroita.

 

Palamatto -kärryt todella on olennainen osa koko järjestelmää – ne mahdollistavat tehokkaan asennuksen ja enemmän aikaa järjestellä tapahtuman muita osa-alueita. Jälkiä jättämättömät pyörät eivät aiheuta vahinkoa lattiaasi (muista tarkistaa pyörät kivien tms. varalta ennen kärryjen työntämistä lattiallesi). Kärryt ovat raskaita (noin 700kg), mutta rullaavat pehmeästi. Kärryn käsittely on mahdollista yksin, mutta helppoa kaksin.

Mitä palamatot maksavat?

Ymmärrettävä kysymys. Investointi on merkittävä, mutta kyseessä on nimenomaan investointi, ei kulu. Investointi kestää vuosia, se vähentää muita kuluja ja se jopa tuottaa sinulle rahaa. Investoinnin taso riippuu erilaisista tekijöistä, eritoten koko, rahtikustannukset, toimitusaika ja säilytysvaatimukset. Koulut investoivat satoja tuhansia euroa omiin tiloihinsa, joskin suurin osa kouluista päätyy kymmenien tuhansien eurojen 

investointiin tavallisten liikuntasalien, pelkästään lattioiden osalta. Rahamäärä on kieltämättä suuri, mutta harkitse pidemmän aikavälin säästöjä: kuinka paljon kulutat lattian ylläpitoon? Lattian korjauksiin ja remontteihin? Kuinka paljon kulutat esimerkiksi palkintojenjakotilaisuuksien tilavuokriin? Paljonko voisit periä tilavuokraa tarjoamalla tilaasi erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen? Kuinka paljon parempia vanhempainillat ja koetilaisuudet olisivat akustisesti parannellussa tilassa? Paljonko opiskelijasi arvostaisivat vuosittaisia päättäjäisjuhlia omissa tiloissasi? 

Onko palamatto lattiansuojalle järkevää vaihtoehtoa?

Jos haluat käyttää palamattoja vain yhteen vuosittaiseen tapahtumaan, on siihen tarjolla muitakin, edullisempia vaihtoehtoja. Yksittäiseen tapahtumaan voit vuokrata suoja- tai messumattoa rullatavarana, joiden kustannus on yleensä vain 20% palamaton hankintahinnasta ja ne toimitetaan tapahtumapaikalle A) ilman kuljetuskärryjä, joten uusien ja käyttämättömienkin messumattorullien liikuttaminen voi olla työlästä, B) käytettyä messumattoa ilman takeita kunnosta, eli mahdollisesti kastuneina, tahriintuneena, haisevina tai ehkä kaikki edellä mainitut yhdessä tai C) bitumipohjaista palamattoa joka saattaa jättää mustat jäljet lattian herkkään lakkapintaan käytön jälkeen.

Miten palamatto pidetään puhtaana?

Palamatto lattiansuoja on kova, synteettinen matto. Sellaisena voit puhdistaa sen samoin kuin minkä tahansa muunkin maton: imuroi säännöllisesti, poista tahrat heti tuoreeltaan ja syväpuhdista tasaisin väliajoin. Tottakai kaikki riippuu siitä, kuinka paljon käyttöä sillä on ja minkälaisia tilaisuuksia järjestät. Joka tapauksessa, palamattojen paras puoli on, että voit ottaa vaikka yhden laatan, pestä sen ulkona painepesurilla, jättää sen kuivumaan ja kuivuttua voit asentaa sen takaisin paikalleen. Koska rakenne on modulaarinen, voit korvata vahingoittuneen laatan kokonaan uudella laatalla ilman, että sinun tarvitsee vaihtaa suurta osaa pinnoitteesta.

Mitkä ovat palamattojen saatavilla olevat värit?

Saatavilla on viisi väriä: sininen, punainen, harmaa, tummanharmaa ja ruskea (jos haluat värikartat, täytä alla oleva tilauslomakkeemme) Vuosien varrella olemme huomanneet, että harmaa on ehdottomasti suosituin. Tämä johtuu siitä, että se on riittävän tumma peittämään ulkoa jaloista kulkeutuvan lian, mutta riittävän vaalea tekemään tilavaikutelmasta avaramman. Tummat värit pienentävät tilantuntua ja tekevät tilasta joskus liian ”raskaan”. Muut värit ovat myös jokseenkin rajoittavia sen suhteen, mitä värejä voidaan sovittaa niiden kanssa yhteen.

Harmaa on ylipäätään neutraalein ja antaa lattialle häiritsemättömän ilmeen kaikenlaisiin tapahtumiin. Se myös näyttää hyvältä vuosikausia riippumatta trendien muutoksista ja kovasta käytöstä. 

Palamatto_modulaarinen_järjestelmä.jpg
Palamatto_taloudellinen_investointi.jpg
Palamatto_on_kustannustehokas.jpg
Palamatto_helppo_pitää_puhtaana.jpg

Palamatot vaikuttavat hitailta asentaa ja rullittain asennettava messumatto on varmasti nopeampi ja helpompi?

Ehkä, ehkä ei. Ajattelimme itse samoin, kuten monet muutkin, mutta vuosien kokemuksen myötä olemme todistaneet toistuvasti, että palamatto lattiansuoja -käyttäjät voittavat pitkällä aikavälillä. Joten, harkitse seuraavia tekijöitä:

 

A: Hitaampi asennusaika on myytti. Olimme paikalla kun joukko kouluikäisiä salibandyn pelaajia asensi 1200m2 reilussa tunnissa – kyllä, 60 minuutissa, lupaamme sen. On toki sanottava, että ensimmäisellä asennuskerralla rullattava tuote voi olla nopeampi, sillä se vain potkaistaan auki. Se tuskin kuitenkaan on nopeampi pakata uudelleen kasaan – voi olla että käytät monta turhauttavaa tuntia takaisin rullaamiseen yrittäen saada rullan pysymään edes jotenkin aisoissa (samalla kun salibandyjoukkue odottaa turhautuneena kentän vapautumista). Sitten sinulla on raskaat ja hieman ruttuun pakatut messumattorullat, jotka sinun täytyy jotenkin kuljettaa varastoon vahingoittamatta itseäsi. Toisella asennuskerralla se tuskin on enää nopeampi: rullat ovat rutussa ja reunat kipristyneet, kun pakkaaminen ja säilytys on tehty huolimattomasti. Tämä pahenee kerta kerralta, ja pian todennäköisesti tarvitset teippiä tai jesaria saumoihin saadaksesi pinnan näyttämään siistiltä. Enemmän kuluja, enemmän asennusaikaa ja enemmän turhautumista.

 

B: Jos asentamisella on kiire, isommalla asennustiimillä voit asentaa palamatto lattiansuojia nopeammin. Voimme kertoa sinulle lukemattomia tarinoita asennusporukoista, joilla on ollut huonoja kokemuksia rullattavien messumattojen kanssa. Rullattavien messumattojen asentamisesta koituneet kulut ja asentamiseen tarvittava aika tuntuvat usein hukkaan heitetyiltä.

Palamatto lattiansuojat ei vaadi koulutettuja asentajia, vaan voit antaa sen koottavaksi miltei kenelle tahansa, ja lisätyövoiman käyttönopeuttaa asennusprosessia. 

 

C: Korvattavuus on yksi palamattojen eduista.
Toisinaan matolle tulee roiskeita tai muita jälkiä. Rullattavilla messumatoilla sinun täytyy jättää koko rulla sivuun siksi aikaa kun se on pesty tai korjattu, mutta palamatto lattiansuojien tapauksessa voit pakata kaikki muut palamattolaatat varastoon ja jättää vahingoittuneen palamaton korjaukseen/puhdistukseen.

 

D: Omaisuutesi kestää pidempään.

Jos vahingoitat tai tahrit rullatuotteen peruuttamattomasti, täytyy koko rulla korvata (100m2). Palamatto lattiansuojilla sen sijaan sinun täytyy vaihtaa vain yksi laatta.

 

E: Palamatto on suunniteltu ja valmistettu tähän vaativaan tarkoitukseen, eli ladottavaksi ilman kiinnityksiä, ilman taipumista ja vahingoittamatta varsinaista lattiaa. Rullattavat tuotteet on valmistettu pysyvää asennusta varten; teipattavaksi lattiaan tai toisin tavoin kiinnitettäväksi alustaansa. Joten, kun messumatto rullia käytetään (ja väärinkäytetään), ne venyvät, epämuodostuvat ja niiden reunat kipristyvät. Niinpä muutaman käyttökerran jälkeen tapahtumatilasi näyttää jo kehnommalta. Selitämme tätä usein sillä, että rullattavissa messumatoissa on paljon liikkuvia osia; modulaarisissa ei, ja siksi kestävät paljon pidempään. Kuten kiinalainen sanalasku sanoo, laatu muistetaan vielä pitkään kun hinta on jo unohdettu. Tämä on tosiaankin totta: palamattoja hankkineet tahot ovat vielä vuosienkin jälkeen kiitelleet investointia.

Palamatto lattiansuoja on helppo valinta!

Mikä on palamattojen elinkaari ja takuu?

Palamatoilla on viiden vuoden takuu, mutta se kestää käytännössä paljon pidempään. Elinkaari riippuu siitä, kuinka paljon palamattoja käytetään ja miten niistä huolehditaan.  Hyvän mittarin antoi hiljattain eräs tapahtumajärjestäjä, joka soitti tilatakseen lisää laattoja. He ovat käyttäneet palamattoja 4-5 vuotta, ja he kertoivat palamattolaattojen olevan yhtä hyvässä kunnossa kuin heidän ostaessaan ne. Heidän tarpeensa on korkean käyttöasteen ympäristö, joten voit odottaa palamattojen palvelevan organisaatiotasi pitkälle tulevaisuuteen. 

Kuinka palamatot pysyvät suorina, nousevatko tai kipristelevätkö reunat?

Palamaton taika on sen runkorakenteessa: se on suunniteltu ja valmistettu tähän vaativaan tarkoitukseen, eli ladottavaksi ilman kiinnityksiä, ilman reunojen kipristelyä ja kupruilua ja vahingoittamatta varsinaista lattiaa. 

Siinä missä useimmat lattiapinnoitteet ovat tarkoitettu pysyvästi asennettavaksi liimalla tai muulla tavoin, palamatto lattiansuoja pysyy siistinä ja tasaisena. Se ei kipristele, kupruile, veny tai muuta muotoaan.

Voinko käyttää palamattoja useissa erilaisissa tiloissa ja tapahtumissa?

Kyllä – monet asiakkaistamme käyttävät palamattoja eri tapahtumapaikoissa ja erilaisilla lattiapinnoilla. Modulaarisen tuotteen kauneus on siinä, että sitä voidaan käyttää missä tahansa. Laatoita luokkahuoneesi, aulatilasi tai liikuntasalisi.

Yksi ajatus voisi olla vuokrata palamatto lattiansuojia muille lähistön organisaatioille; kouluille, liikuntakeskuksille tai -halleille.

Palamatot on helposti liikuteltavissa eritoten tarkoitukseen rakennetuilla kärryillä. 

Kiitos, Viesti lähetetty!

bottom of page